365 dagar sedan

Idag har jag varit skadefri i 365 dagar. I ett helt jäkla år har jag klarat mig utan dom där förbannade rakbladen. Jag skulle ljuga om jag sa att jag aldrig under dessa 365 dagar övervägt att skada mig själv. Det här är nog det svåraste jag gjort i mitt liv men samtidigt det bästa. Jag måste ärligt säga att jag faktiskt är stolt över mig själv. För ett år sedan hade jag skrattat om någon sagt att det var sista gången jag skulle skada mig själv. Jag har många gånger stått där med rivande ångest i bröstkorgen och rakbladet tryckt mot handleden. Men jag vet ju hur värdelös denna metod är. Man skadar sig och ångesten släpper för endast några sekunder, sedan blir ångesten dubbelt så hög och man gör det igen och igen och igen. Så snälla ni som lider av självskadebeteende tro mig när jag säger att ni får inte ut något av det, det hjälper inte. Ni måste finna ett annat sätt att hantera eran ångest. Skriv, rita, lyssna på musik, skrik, lägg händerna i kallt vatten, duscha kallt, andas i fyrkan. Gör vad som helst bara ni inte skadar er för ni är värda så mycket mer. Kunde jag klara det så kan ni. Jag lyssnar alltid och ger råd om ni behöver. Ni finner mig under namnet komigenemma på kik och Emma Olson på Facebook. Ta hand om er och gör inte er själv illa. 

Känslor/Åsikter | |
#1 - - Anna:

FAN vad bra jobbat!! Vet själv hur svårt det kan vara. Har varit fläckfri i några månader nu och visst har det funnits dagar då man stått inne i badrummet med en sten i magen och metal i hand. Att stå emot tar all energin man har i kroppen men när man väl fått tillbaka andan och energin har man vuxit som människa. Man kan sitta framför psykologen/läkaren/kuratorn och le, säga "det har funnit mörka stunder men jag lyckades". För visst lyckades man? Att man tänkt tanken och varit nära innebär inte att man är svag, absolut inte. Det är svårt att inte sakna det.
Shit vad stolt jag är över dig. Nu kommer det bara gå uppåt!
Glöm bara inte att du absolut inte ska skämmas över din bakgrund. Var stolt över var den fört dig idag.

Hoppas du har 365 finfina dagar kvar tills nästa liknande blogginlägg, främling :-) du klarar detta.

Svar: Men åh vad fin du är! Tack så mycket!! Du är så duktig som hållit dig borta från självskadandet. Jag tror på dig, hejar på dig! Du klarar detta det vet jag! Kram på dig! :-)
Emma Maria Olson

Upp