Åttonde mars - Internationella kvinnodagen

Skulle vilja ändra kvinnor/tjej till ickemän i dessa bilder.
 
Idag är det den 8:e mars. Den internationella kvinnodagen. Det är INTE en dag att fira, vad finns där att fira? Att alla vid ett annat kön är män är förtryckta. Jag tänker då inte tacka och bocka för att jag är född med en fitta när allt jag har är en dag om året där jag kan känna mig uppmärksammad och hedrad.
Idag är en dag där vi ska visa alla män hur mycket vi behöver feminism. Idag är en dag då vi ska skrika och slåss för våra rättigheter. Idag är en dag likt alla de andra 364 dagarna.
Jag behöver feminism för att slippa gå med nycklarna hårt pressade mellan fingrarna när jag går hem ensam.
Jag behöver feminism för att slippa vara rädd för varenda man jag möter på stan.
Jag behöver feminsim för att jag ALDRIG vill att min barn som är ickemän ska känna sig lika utsatta och rädda som jag gör i detta samhälle.
Jag behöver feminsim för att jag ska kunna bära vilka kläder jag än vill utan att jag ska få skulden vid en våldtäkt.
Jag behöver feminsim för att min kropp ska sluta sexualiseras och för att män ska förstå att min kropp är min och endast min.
Jag behöver feminism för att vara trygg i dagenssamhälle.
Av alla dessa skäl jag radade upp hör ovan och oändligt många fler är jag feminist. Jag är feminist för mig och mina rättigheter men också för andras rättigheter och för ett jämnställtsamhälle.
 
Så kom inte och säg att feminism inte behövs, för det gör det. Det behövs för att alla ickemän ska känna sig trygga i detta patriarkalasamhälle.
Känslor/Åsikter | |
#1 - - Jennifer:

Bra skrivet Emma!
Du verkar vara väldigt engagerad i frågor som rör feminism. Om ni har föreningar osv. på Allé, så borde du verkligen starta en feministisk förening. Det gjorde jag och några av mina kompisar på Risbergska. Där tipsade vi varandra om olika föreläsningar som skulle ske i stan och försökte att trycka på lärarna om feministiska temadagar.

Upp